Skrivande

Det står två urdruckna tekoppar på mitt skrivbord. Bredvid mig ligger en anteckningsbok och en penna. Framför mig har jag min dator. Där skriver jag nuförtiden mer än någonsin. Tankar blir till ord och orden fyller mina tankar, nästan hela tiden just nu. Jag åkte till Skrivkramp i sommar, ett skrivarläger för ungdomar lett av författaren Jessica Schiefauer. Sen dess har det blivit fler och fler timmar framför datorn med ett öppet word dokument och många tekoppar senare har jag en del jag kan läsa igenom och stolt tänka, det är jag som har gjort det här. Jag tror att jag på riktigt förstått innebörden av ordet flow först nu. Jag förstår vikten i att hitta en skrivprocess, disciplinen, fördelen med att ibland sitta vid ett skrivbord istället för uppkrupen i sängen. Jag låter nu saker ta sin tid. Låter texten vara ett utkast, jag vet jag kommer göra om nästan totalt. Men det tar vi senare, nu ska jag bara vara kreativ.
 
Jag drömmer om att vara författare på heltid, om att ta skrivarveckor på Fårö eller Gotland. Men samtidigt trivs jag bra framför mitt skrivbord i mitt sovrum. För jag tänker att pressen att producera som etablerad författare skulle vara så enorm. Så kanske är det som jag har nu det allra bästa. Skriva för sig själv, ingen annan som begär att någonting ska bli någonting alls. Jag har upptäckt hur en idé kan forma sig själv, hur man kan börja skriva något så totalt dåligt som sen blir bra. Jag tror att det finns så många fler människor som kan skriva än som faktiskt syns. Det finns nog så många människor som har en liten idé till en roman, novellsamling eller diktbok som sen inte lever ut det. För man vågar inte tänka tanken, det där "om"et kommer ibland. Om jag faktiskt skriver en färdig bok, om jag faktiskt får en bok utgiven, om jag faktiskt får två böcker utgivna, om jag faktiskt blir författare på heltid. Men sen så är det så enkelt att vända på tanken. Det finns ju så många saker som talar emot att det faktiskt blir så. Eller så gör vi helt enkelt så att vi provar och ser. Inget försök, inget resultat. Den frasen lät ungefär lika tjeck som "det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder". Men ändå, det är ju så. En liten romanidé eller en liten novellidé, kör på, testa, låt det utveklas!
 
Det står två urdruckna tekoppar på mitt skrivbord. Men jag tror jag ska koka mer te och skriva lite till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0