Amanda Lindholm

 
Amanda Lindholm, en jättebra komiker och estradpoet jag inte hade någon aning om. Hon tar själv upp ämnet, och jag funderar på om det är så, att jag inte vet vem hon är för att hon är kvinna. Självklart kan det bara vara så att det är jag som inte är uppdaterad såklart. Men jag tänker på svenska politiska komiker, Soran Ismail, Özz Nujen, Magnus Betnér. Eller Magnus Betnér har ju typ som grej att han inte är direkt politisk, fast jo, han framför starka åsikter om allt! Magnus Betnér är egentligen ganska bra exempel där man kan se skillnaden mellan kvinnor och män på kulturscenen. Magnus Betnér säger ju nästan vad han vill, okej han har nog också fått ett och annat hatmejl, men han pratar om att det ofta är sverigedemokrater i så fall. Jag tycker mig inte se så många som ifrågasätter att Betnér pratar om droger från en extremt liberal synvinkel, eller den ännu mer kontroversiella åsikten, prostitution ur en liberal synvinkel. Där han i stort sett säger att prostituerade oftast väljer sitt yrke själva och att det är just det, endast ett vanligt yrke. Men Betnér är stor! Soran Ismail och Özz nujen är stora. Detta är alla tre män jag tycker säger bra saker, även om Betnér som sagt har sina problematiska åsikter från mitt perspektiv. Så missförstå mig inte, jag vill se de här killarna få sina soloshower och synas i tv och höras i radio. Men jag vill också se Amanda Lindholm! Jag tycker att hon, av det lilla jag sett är lika bra som många manliga komiker vi ofta får se i media., bättre än många också. Men jag har inte vetat vem det är, jag har inte sett henne i parlamentet, ett tv-program där t.ex Petre Medé har medverkat som i pricip den enda kvinnliga komikern och Petra Medé är en extremt hatad och utsatt komiker, för hon är ju kvinna.
 
Soran Ismail kallar sig feminist, Magnus Betnér kallar sig feminist, och Özz Nujen pratar (vet inte om att sagt uttalat just ordet feminist) om feminism. Amanda Lindholm pratar om och kallar sig för feminist och jag tror att många rynkar på näsan när hon gör just det och sätter skrattet i halsen lite, "ja men det är väl ändå lite hårt", och så får hon fortsätta med små shower, trots att hon är lika bra som de manliga komikerna som också pratar om feminism. Men eftersom dem är män och allt som män gör och säger ses som lite bättre än det kvinnor gör och säger hamnar även feminismen i det här, framförallt när det skrivs om i media. Men jag kan ge er ett tydligare exempel, de här snubbarna snackar feminism och Maria Sveland snackar om feminism. Maria Sveland är en författare som alla har en åsikt om! En person som hatas i media, som får hatkommentar på hatkommentar. Men hursomhelst önskar jag Amanda Lindholm all lycka och hoppas att jag får se mer av henne framöver, trots att det inte är enkelt att ta sig fram som kvinnlig komiker.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0