8:e mars

Ännu en vecka gick utan ett enda inlägg här. Men vad ska jag säga för klockt idag? Jag kan säga att ni borde lägga undan skolarbetet och vad annat ni kan tänkas behöva göra som ni inte vill och titta på The Walking Dead istället! Jag lovar ni kommer att bli helt fast och om ni tycker att andra säsongen är seg ha lite tålamod för den tredje säsongen sen är helt outstanding!
 
Just nu lyssnar jag på The Tallest Man On Earth som har fyllt många av mina musiktimmar den senaste veckan bara för att det kändes rätt helt enkelt! Det har varit 8:e mars också. Många tankar på internationella kvinnodagen, tankar om att kämpa för rättvisa, om att nå ut med feminismen till människor och tankar till alla kvinnor som på olika sätt blir brutalt utsatta i denna orättvisa värld. Jag blir arg på folk som vill "fira internationella kvinnodagen med 25 % rea på alla jeans" och uppmuntrar män att köpa present och tårta. 8:e mars är ingen födelsedag, fars dag eller namnsdag, det är ett tillfälle att reflektera över sexism. Över att kvinnor 2013 tjänar 20 % mindre än män i Sverige och på alla plan fundera över det patriarkala samhälle vi lever i och hur vi ska kunna kämpa för en bättre värld varje dag, det är en dag som kommit till av hårt kämpande och som speglar hur stark internationell solidaritet är. Då blir jag extra arg över att se att vissa inte har förstått det här på något plan, klädaffärer som rear ut för att det är internationella kvinnodagen upprätthåller dels med sin smaklösa reklam som här nedan, sexism. Man sänder också ut en bild av att kvinnor måste klä på sig de där snygga jeansen för att var värda något, samtidigt som medsystrar i andra länder blir lidande av vår materiella besatthet. Internationella kvinnodagen är inte en dag som ska passera med att kvinnor just denna dag grattas, för inte ens denna dag, inte denna enda av de 365 lever vi efter att kvinnor och män är jämlika. Det om något blir en påminnelse om att vi har lång väg kvar att gå.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0