Ut till skogen och genom Bua


                                             
 
Ut i skogen och genom Bua, ja en förrmiddag gick jag ut i skogen när ljuset var så där perfekt för att fota. När solen lös upp trädkronorna mot himlen och bara där tror jag, kan jag känna ett fullkomligt lugn. Ut i skogen, ner till en sjö och ut igen till träden, som börjat tappa bladen, men det gör inget, för då färgas hela världen i gult och rött. Precis som jag vill göra på hösten, sitta i min gula virkade tröja, mina vinröda byxor och lyssna på "Mumford and Sons". Men jag vill också ut i naturen när solen är så där underbart lysande varm, samtidigt som man kan känna en kylig vind och jag går ner till havet. För från vår slinga kan man gå på en liten väg och komma direkt till den badplats där jag tillbringat så många somrar. Hunden fick följa med och på många bilder syns han i bakgrunden, som en liten nyfiken svart prick som tålmodigt väntar på mig, medan jag fotograferar varenda fläck när jag en förmiddag går ut i skogen och genom Bua.
 
Nu är det vackert, men när morgonen börjar bli allt kyligare, när världen förvandlas till grå istället och allt är blött, då önskar jag ibland att jag kunnat flyga med fåglarna söderut, till nya platser. Men jag väntar tålmodigt på min sommar igen medan världen ligger i ide. Tänker på mumintrollet som en vinter vaknade för tidigt och nog förstår jag mig på vintern bättre än stackars djur som aldrig fått se världen förvandlas vit. För visst kan vintern vara vacker, men min västkust här i söder kompenserar ofta den vackra sommaren med att ställa till en massa regn och blåst senare på året. Så jag väntar tålmodigt på min värme och sedan den där tidiga hösten, den vackra, precis som den var den förmiddagen.

Kommentarer
Postat av: Alice

Våra hundar skulle kunna vara syskon! :D

Svar: Ja, de är faktiskt väldigt lika! ;D
Isabella Linderoth

2012-10-19 @ 12:45:30
URL: http://alicejansson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0