Om Trinny och Susannah stylar om Sverige

Jaha, också var det längesedan man skrev här igen. Men ni förstår inte hur mycket plugg jag har haft! Eller ja, alla ni som går natur, teknik och ja troligen samhäll och ekonomi och sådär också har säkert betydligt mer i skolan än mig som går estet. Men hursomhelst så har jag varit väääldigt tvungen att plugga konstant nästan, i några dagar nu. Men efter imorgon kommer jag att ha lämnat in den största uppgiften och det ska bli så skönt att bli av med det. Det kan hända att ni får se den här, eftersom uppgiften innefattar en novell, men ja, jag får se. Den är hursomhelst inte riktigt hundra än och jag vet inte om jag vill att hela världen ska kunna se den. Men vi får se.
 
Nehe, och vad ska jag mer säga till er för klokt idag. Jag hittade något jag kunde störa mig på, idag igen, jag vet. Den här gången ett tv-program, (de brukar vara ganska lätta att störa sig på.) "Trinny och Susannah stylar om Sverige", finns säkert många som sett det, men i alla fall så störde jag mig tillslut på hela uppläget av programmet och på dess tydliga sensmoral som var att man kan förändras som människa och glömma svårigheter genom att förändra sitt yttre och ja, de här personerna, mest kvinnor verkar det som, som blir "omstylade" blir glada och får upp självförtroendet. Men jag är pessimist när det gäller sånt här. Hur länge håller det egentligen?" Och om vi tänker rent praktiskt, när håret börjar växa ut igen och bli som förut, när man går hemma och ska försöka sminka sig likadant som proffessionella gjort åt en och när lönen inte räcker till för att handla dessa fancy kläder, som människorna som "behövde stylas om" har gjort ett val att inte köpa från början. Nej, vad händer då? Vi sänker självförtroendet till botten, som snabba kolhydrater ungefär, en topp och sen är det dal för en väldigt lång stund. De tog in en kvinna som inte använde bh överhuvudtaget, hon ägde ingen, okej, vänta lite här nu, är inte det en gaaanska stark egenskap som tjej att klara av att inte använda bh om man inte vill det, att inte falla för grupptrycket ifrån stort sett hela världen. Den här kvinnan får på sig, bara jättefula och tantiga kläder och jag vill inte se det. Också säger de här stylisterna repliker som "Den kvinnan innan hon finns inte längre", va, vad sa du? Menar du på allvar att denna vuxna människa ska glömma allt vad hon var innan, nej troligtvis inte riktigt på allvar, men varför i helvete säger du så då?? Sen är det ju så att självklart är målet att göra dessa kvinnor mer "feminina" och, ta bort deras perrsonliga stil som jag ser det. Det verkar också vara personer som har haft det tufft i livet som de tar in och ja, de kan lyfta fram de en del, säga upprepade gånger att hon är vacker men tyvärr tror jag att det slår bakslag tillslut, när en människa som redan har det tufft förväntas göra sig vacker på det sett som alltför många i världen ser det, för tydligen dög det ju inte så som hon var från början.
 
Sen då en annan tjej i det här programmet, hon hade hår långt nedanför midjan och ett nästan indianskt utseende. Henne sätter de på en tight klänning, klipper av håret och sminkar ansiktet som jag tycker var vackrare naturligt.
 
Jaja, det finns mycket jag tycker är bra i världen också och nu ska jag sluta tjata. T.ex så har jag börjat läsa en bok som verkar jättebra, "Veronika bestämmer sig för att dö", av Paulo Cohelo, har hört om honom flera gånger innan, men har aldrig blivit av att jag läst något.
Hejdå och tack för mig för ikväll.
Ha det bra /Bella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0