Världen är uppochner

Det är som världen barn säger: "Vår värld är uppochner." Jag delar länkar på facebook med namninsamling för att visa att man är emot lagstiftningen där man FÖRBJUDER homosexualitet i Uganda. Samtidigt ska Karim, som är homosexuell och har förlorat sin partner utvisas dit från Sverige. Om vi inte står upp och säger emot! Man säger att SD är tredje största partiet nu, hur kunde detta ske? Jag är stolt över mig själv, som är med i ung vänster och håller på att starta upp en aktiv klubb här i Varberg, som ens reagerar, som är en av de som bryr sig. Det verkar vara det enda rätta som finns nu. Palestiner dör, men också vissa Israeliter och vi får ALDRIG glömma att det inte är folket som bär skulden utan regimen. Delar länkar, skriver texter och så märker jag att det finns många, många människor som bryr sig men tyvärr inte tillräckligt många och samtidigt i det tänker jag att jag borde kunna göra mer. Man kan alltid göra mer! Vi i vårt land blir mer och mer TOLERANTA mot homosexualitet, hatar att använda det ordet. Det ska inte behöva handla om tolerans det finns inget att tolerera, finns inget problem! Samtidigt vill Uganda FÖRBJUDA det och jag förstår inte. Tänker på "Tårka aldrig tårar utan handskar", på pojken som ser en vit älg. Pappan förklarar gener, att vissa ser detta djur som ett fel, något som inte borde finnas för vi vet inte exakt varför. Pojkern svarar att "Ja, men den finns ju." En mening som etsat sig fast i mitt inre. Vad sjukt duktig Gardell är, han har lyckats samanfatta homosexualitet och alla "problem" runt det i en enda mening. "Det finns och då spelar det ingen roll varför", människor kan hävda att homosexuella har något fel i hjärnan, en liten udda kromosom eller att det är psykiskt och går att "bota", vad nu det ska vara bra för? Det spelar ingen roll, det finns och det är allt som betyder något! Jag undrar, när lärde vi oss att hata och i vissa fall frukta kärlek egentligen, när blev det fel att älska? För det är ju bara det, det handlar om, kärlek.
 
Så jag vill ännu en gång säga något till er, mina läsare. Som jag önskar vore många fler så att fler kan se detta och förhoppningsvis ta till sig. Jag vet att det finns mycket fördomar, att bög någonstans på vägen blivit ett själsord. Vi tror att invandrare är kriminella och vi ser inte att alla människor oavsett vilket land de råkats födas i, vilket kön de råkar ha eller om de råkar vara regnbågsbarn så har alla, precis alla ett värde. Det är nog det enda jag har tagit till mig ifrån kyrkan i så fall "du vet väl om att du är värdefull...", men samtidigt ska det inte behövas religion för att uttrycka det. Det är väl något grundläggande som vi människor lagt ifrån oss någonstans på vägen.
 
Snälla, ni som bär på fördomar, som tycker att det kan vara kul ibland att dra rasistiska skämt eller avfärda homosexualitet eller "äcklas" av det eller något annat sjukt. Ni som säger "negerboll" och skulle kunna säga att "de är de jävla invandrarna som tar jobben" och i nästa mening "jävla invandrare som går på bidrag och inte ens JOBBAR." Snälla ni vardagsrasister och homofober bara släpp det! För nu, i det stora hela, finns det inte någon plats för detta mellanting, vi måste gå ihop och kämpa mot de riktigta skurkarna. De som slår och verkligen hatar, de som förbjuder och de som går med järnrör. Ja jag har sagt det så många gånger innan, kanske också delvis till mig själv bara för att det är så svårt. Men släpp alla fördomar och bara möt nya människor som det är, att ni inte har någon aning om vilka de är.
 
Klicka på länken och skriv under. Visa vad VI inte TOLERERAR!
http://www.allout.org/en/actions/uganda-now

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0