Berättarläger i Ljungby

Var ska jag börja någonstans? Jag hann inte skriva något innan jag åkte och nu är jag tillbaka. Jag åkte på mitt berättarläger. Jag åkte och fantastiska berättelser, nattsamtal med personer jag nyss träffat, diskussioner om monarki, feminism, främlingsfientlighet och religion fyllde den här helgen. Vi alla tyckte i princip lika och åh vad skönt det är att träffa människor som tänker. I ett hus i Smålandsskogen har jag haft det underbart, i ett hus i ljungby stad har jag upplevt och levt. Jag har blivit kär i människor som besitter ord på ett sånt sätt som jag bara önskar att jag någon gång kommer att uppnå.  Jag lärde mig att skriva ord genom att läsa. Varför skulle jag då inte kunna lära mig att uttala de orden högt genom att lyssna. Jag lyssnar och tar in och någonstans i mitt huvud har ett frö såtts, att kanske är "Spoken Word" inte så dumt?  Kanske kan begreppet "Storytelling" en dag bli mitt. Men jag vet i alla fall att jag älskar att lyssna att det känns som om en helt ny värld har öppnats sig, där jag kan få historier på annat sätt. På ett sätt som är talande och drar in mig i bilder och plötsligt har jag blivit en del av en historia som inte är riktigt det samma som att bara läsa den, jag tror knappt jag har känt så starkt för en historia som när Sam Carrozzini berättade en saga ifrån indianerna och samtidigt som han berättade med ord använde sig av enkla teckenspråk så att man lärde sig tecknen undertiden. Det är svårt att förklara, men den upplevelsen kändes magisk för mig. Tyvärr hittade jag inte några bra klipp med honom. Det var många som var på franska och sådär. Men jag tänkte visa er en annan person jag börjat och bestämt mig för att älska, jag köpte en bok av henne och har ägnat kvällen åt att titta på en mängd klipp.

Olivia Bergdahl
Jag tycker att ni speciellt ska titta på denna, "text till min son." Men det finns mycket bra från henne och jag vill upptäcka ännu mer. Den föreställningen med henne inne på berättarfestivalen... det går bara att beskriva som helt fantastiskt. När jag sedan pratade med denna människa efteråt, kändes hon så mysig, cool och bara helt rätt! Sofia, du var kanske ännu mer exalterad över denna kvinna som bara är 23 år och därmed har stora utvecklingsmöjligheter än mig och allt det du sa om henne och om "text till min son" vilken hon inte körde igår på scen hade du helt rätt i.

Hoppas att ni får en riktigt bra kväll! /Bella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0