Vardagsfilosofi

Har tejpat upp ett akvarellpapper, nu har det torkat så jag har inte längre det att skylla på. Det suger i mig, jag vill skapa mer än någonsin, men det är precis som med skrivkramp, det spelar ingen roll. Jag tänker för mycket, tänker efter och hindrar mig själv innan jag ens börjat. Jag drömmer mig bort till ensamheten i en stökig atelje och intalar mig själv att där skulle jag kunna vara kreativ. Där jag får mer utrymme, där det är tänkt att jag ska skapa, där det inte finns så många distraktioner. Men kanske skapar vi vår egen skrivkramp, vår brist på fantasi helt själva, kanske kan vi inte skylla på omgivningen. Nej, nu borde jag ta fram färgerna igen, stänga av internet och skapa ohämmat och fritt. Men medan jag skrev den meningen  har jag redan börjat fundera på motiv och min brist på dem, på min lust att skapa något som betyder något för någon, något som berättar i alla fall nånting, Jag ställer genast krav på mig igen och hindrar mina ideér och spontana tankar.
 
Men det var ju jag som pratade om perspektiv, jag är lycklig. Jag sitter och ältar minimala problem på bloggen När jag nu har en blogg borde jag väl använda den till något verkligt gott också, kanske har jag inte gjort det tillräckligt, räcker det med att jag ber er alla som läser detta att ägna en lite stund åt att fundera över era tankar, åsikter och ideal. Att reflektera över vad det är ni själva påstår att ni tycker och fundera på om det verkligen är så egentligen. Inte så att jag säger att någon behöver komma på att den tycker helt annorlunda, men reflektera i alla fall över det. Se om ni tycker att det stämmer själva eller om ni bara följer någon annan, tycker något för att ni tror att man ska göra det, ja det är nog ett tips jag vill ge, att ni stannar, väntar och tänker efter. Innan vi kan återge till våra helt normala liv och tänka på oss själva igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0