Lite tankar

För ett tag sen läste jag ett riktigt bra inlägg från en viss bloggare, hon skrev om feminism och att det inte bara är något för kvinnor. Utan att vi lika mycket som vi behöver lära ut feministiskt självförsvar och att ha som mål att alla tjejer ska kunna försvara sig både fysiskt och verbalt, ska vi också ”lära” ut till killar att det är okej att vara ”mjukare” än vad deras ideal idag säger oss. Vi ska lära söner att känslor är något viktigt och att det som vi ofta får höra idag inte stämmer. Att känslor är något främmande för män, som de bara kan kasta av sig. Så kan ingen människa leva! Men jag skrev en kommentar tillbaka till den här tjejen, där jag dels prisade henne för hennes inlägg och vackra text. Men samtidigt var jag lite skeptisk och sa att, ja, visst har du rätt. Men vi kanske ska sluta att tänka så mycket i kön, kanske ska vi bara bemöta alla som människor och lära ut att det är viktigt att kunna vara stark och säga ifrån, men samtidigt ska samma människa kunna gråta, vara ”svag” och liten ibland, för det behöver en människa. Men igår tänkte jag på det här, jag tänkte på vad jag skrivit och kom på att jag tyckte annorlunda nu. Det är en fin tanke jag har, men det skulle nog inte fungera i verkligheten. Jag tror att den här tjejen hade mer rätt än mig, att vi inte kan blunda för problemet. Att både män och kvinnor lever efter en ofrivillig norm. Då kan vi inte bara snudda på ytan, killar behöver få tillåtas att bli lite mjukare och tjejer lite starkare. Nu pratar jag självklart inte om människor som individer, det finns män och kvinnor som är väldigt olikt mot det jag beskrivit ovan. Men i samhället generellt är det så att kvinnor ska vara sexiga, samtidigt som de är söta och överallt möts vi av media som sätter en kvinna i köket och män på ett flådigt kontor. ”Familjefadern, som ska försörja familjen.” Jag tror att ni förstår, vi måste nog faktiskt dela upp det och tänka på hur vi kan ändra bilden av en stereotypisk man respektive kvinna. 

 

Jag tycker att vi kan börja med leksakskatalogen och hela BR, vi lever 2012, jag fattar faktiskt inte hur de kan få se ut som de gör! I den finns det blå sidor och rosa sidor, på de blå sidorna poserar små killar med actionhjältar i plast, bilar och någon ny arena för dina plastdinosaurier att slåss på. På de rosa sidorna finns långhåriga tjejer som gör reklam för hemmet där dina hundar ska bo, visar upp dockor som kan prata och gå. Jag tror att alla ni personer som läser min blogg förstår problemet med det här. Om Jag skulle börja någonstans för att skapa ett mer jämställt samhälle skulle jag börja där, det är ju den nya generationen som bemöts av denna media som framställer en enorm skillnaden mellan man och kvinna som jag inte tror existerar annat än biologiskt sett. Visst alla skillnader som kan ses i beteende hos vissa kvinnor och män kanske inte är betingade. Detta kan diskuteras länge, men jag tycker egentligen inte att det spelar någon roll så länge man inte hamnar i att inte låta en människa vara på ett visst sätt beroende på dess kön.


Kommentarer
Postat av: ☆ Fru Eriksson

Bra inlägg ........
Härligt att Menyn ligger rätt nu :)
Ha en bra dag!

2012-07-21 @ 10:09:46
URL: http://frunsblogg.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0