Rom <3

Nu lägger jag ut lite bilder från min underbara resa i Rom med pappa. Längtar redan tillbaka!Vatikanstaten

Utsikten högst upp ifrån Peters kyrkans kupol. Det kändes som jag inte skulle överleva trapporna upp bara. Först en "vanlig" trappa, men lång! Sen kom de en till sådan här ändå normal rak trappa. Efter det började den brantaste spiraltrappa jag sett, sen planade det ut lite, bara för att strax därefter komma en ännu värre spiraltrappa. Denna gång utan räcke, istället hängde där ett rep man kunde ta tag i. Tillslut efter ännu någon ganska bred trappa, yrsel och illamående var vi uppe... och det var värt det.


PeterskyrkanRom


Italiensk glass, mums!Colosseum: Kan faktiskt inte riktigt förstå att jag verkligen var där. I lördags var jag vid colosseum, känns helt ofattbart.

Fontana di Trevi


Trastverte: Ett jättemysigt område, med trånga gator och tvätt hängandes mellan husen. Kändes som att vara i sagan om Lady och Lufsen. Maten var också helt fantastisk. Pizzan var jag lite besvken på, den var god, men ändå inte så speciell. Däremot åt jag verkligen jättegod lasagne, en rätt med äggplanta, mozzarella och världens godaste tomatsås. En kväll åt jag också pasta med köttbullar i tomatsås, då kändes det ännu mer som den bella notte Lady och Lufsen upplevde och som jag också nu upplevt.

Ciao Bella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0