Hugo

Igår såg jag filmen Hugo. Det är verkligen ett filmtips från mig, då denna var riktigt bra och otroligt mysig.
Filmen utspelar sig i Paris på 30-talet och det är 12 åriga Hugo som står i centrum. Hugo bor i väggarna på en tågstation och vrider upp klockorna där. Från klocktornets håligheter kikar han ner på världen och betraktar karaktärerna i den, själv är han ensam. Genom tillbackablickar får vi reda på att Hugo hade en fantastisk pappa, men att han nu dött och Hugo är föräldralös. Det var hans farbror som tog med honom till stationen där han jobbade med att sköta klockorna. När denna farbror ger sig av, tar Hugo över och eftersom ingen vet att hans farbror gett sig av och klockorna går, så misstänker ingen att det i själva verket är den filosofiske tolvåringen Hugo som tar hand om dessa. Sin kunskap om hur man lagar saker och framförallt klockor fick han av sin pappa som var urmakare. Tillsammans med sin pappa försökte Hugo laga en trasig robot, en som det var sagt kunde skriva med penna. Det var ett viktigt projekt för Hugo och när pappan sen dör, blir det en hjärtskärande historia om att detta är det enda Hugo faktiskt har kvar av sin pappa och han försöker desperat laga den med hjälp av stulna delar.
När Hugo möter den poesi och bok älskande Isabelle. Jag kan inte låta bli att älska denna karaktär. Som aldrig sett en enda film, medans Hugo sett massvis blir det verkligen ett äventyr och mysterium som håller från början till slut. Med denna histora vävs verklig filmhistoria in på ett mycket snyggt sätt och jag som ändå inte kan alls mycket om detta, gillade det.

"Hugo", har fått flera Oscars och jag förstår det verkligen. Skådespeleriet är fantastisk, jag blir så imponerad av de två barn som står i huvudrollerna. Historien är verkligen helt underbar och att det i kulisserna finns ett Paris under 30- talet gör ju inte saken sämre. Nej, Martin scorsese har gjort ett väldigt bra jobb med denna film, enligt min åsikt.


Kommentarer
Postat av: josefine

åh vad roligt, blir så glad. Kramis!

2012-02-28 @ 20:05:37
URL: http://josefinen.devote.se
Postat av: Louise

Den där filmen låter superfin! Och om de talar franska (?) i den är den säkert tusen ggr bättre. Nästan alla filmer blir ju bättre när det talas franska!sv: Men supersupersuper tack för din söta kommentar! Och min bakgrundsbild är jag så lycklig för att hitta! Hade en fin trävägg förut, men så försvann det fotot helt från internet. Men böckerna är faktiskt bättre!

2012-03-03 @ 22:33:48
URL: http://andvari.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0