Dexter

Som jag nämnt innan, älskar jag att titta på serier. Jag blir helt fast och om jag skulle bli sjuk och har en serie som jag har hemma att titta på, har jag ibland sett nästan en hel säsong i rad. Just nu följer jag HBO´s "Dexter." Denna handlar om en seriemördare vid namn Dexter. När jag fick handlingen klart för mig, att ja det handlar om en seriemördare, var jag först tveksam. Eftersom jag visste att det var en komedi/drama och inte en thrillerserie, förstod jag inte riktigt hur de skulle göra en serie om en seriemördare på ett komiskt vis utan att det blev väldigt löjligt. Men nu när jag är inne på andra säsongen av denna riktigt bra serie, kan jag börja med att säga att det är definitivt snarare en drama. Även fast Dexters mördande ibland framställs på ett komsiskt vis, finns det en så allvarlig underton att det "komiska" bara lyfter fram och förtärker det allvarliga. Dexter Morgan jobbar som blodanalytiker, på Miami Metro Police Department, ett jobb som gör det möjligt för honom att stilla sitt begär. Att noga, som den perfektionist han är, välja ut offer och mörda de. Serien inehåller många karaktärer som man kan tycka om och som jag älskar, b.la är Dexters syster, Debbie en favorit. Det är just när karaktärerna presenteras på ett bra sätt och du verkligen "lär känna de" som jag riktigt fastnar i en serie. Det tycker jag verkligen sker i "Dexter".

Hela Dexters mördande är ett dillema eftersom han endast mördar andra mördare. Och ju mer han gräver i  sitt förflutna, desto mer förstår han varför han kunnat bli som han blev. I första, pilotavsnittet så presenteras Dexter och det blir förklarat för en att han blivit adopterad. Du inser också snabbt att Dexter inte är som andra och att hans fosterpappa tidigt förstår detta. Han "löser" problemet genom att lära upp Dexter att bara mörda andra mördare och på så vis kan Dexter stilla sitt begär att döda utan att oskyldiga blir drabbade. Dexter är en psykopat som följer en kodex! Frågan om Dexter känner någon empati, bollas fram och tillbaka och han är själv mycket förvirrad. Du följer med i historien genom Dexters tankar och får därför verkligen en förståelse för honom och varför och hur han kan agera som han gör. Men den huvudsakliga frågan Dexter ställer till sig själv och som du tvistar med dig själv om svaret  hur denna serimördre verkligen är medans du ser "Dexter" är.
"Am I good person, doing bad things. Or am I bad person doing good things?"


http://1.bp.blogspot.com/-4V51dYf8TkM/TnrlHSHMaCI/AAAAAAAAX64/7iCQEN1GZ88/s1600/dexter2.jpg
Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0