Vart är vi på väg?

Här länkar jag längre ner till en bra resumé av de senaste händelserna som föder nya SD sympatisörer och nationalister . Nu fortsätter det neråt, vi normaliserar rasism allt mer och i dagens samhälle finns det ett "vi mot dem" tänkande! Klicka gärna in på länkarna från texten också, ni kommer nog att få en tydligare bild av vad som faktiskt hänt och hur vi kan ställa oss till det. Läs speciellt om Disneys bortklippning av unkna steoreotyper som jag tycker är på tiden att de inser inte hör hemma framför familjer i tv-soffan under julafton år 2012! Kom ihåg det är DISNEY som klippt i SIN film och de har inte gjort det för att VI firar jul med Kalle Anka utan för att de inte vill stå bakom sådana steoreotyper någon gång på året.
 
Jag hittade en ny grupp idag på FB"Ta inte ifrån oss våra svenska traditioner". Med svenska flaggan som omslagsbild och allt. Jag blir skrämd av det här, jag tycker att nationalism är läskigt! Man tror så starkt på sitt eget och definierar sig med sitt LAND. Man ser automatiskt ner på andra människor och börjar tala om för folk att "du är inte som mig", inte svensk. När är man svensk? Jag hävdar att alla människor ska kunna se sig själva och definiera sig med vad de vill så länge de inte trycker ner andra. Det hör inte till någon annan att säga till mig vem jag är.
 
Okej tillbaka till Kalle Anka. Lägger du hela din jul i tre sekunders film, nej skulle inte tro det. Du tar chansen att vädra dina rasistiska åsikter! Vad är ens "svenska traditioner" och vilka är de som ska ta de? Invandrarna, "pk-maffian" eller kommunisterna? När började vi så starkt hävda vårt, det här är mitt och du har ingen del i det? Varför inte skapa sin egen kultur, det här är viktigt för just mig som individ och det får du och vemsomhelst gärna ta del av. Sprida kunskap och glädje till sina medmänniskor och i gengäld få tillbaks, vart försvann det? Så vi tjafsar om pepparkaksgubbar istället för att se till de verkliga problemen! Men jag är glad att jag slipper se en judekarikatyr, en steoreotyp av blondiner och en svart flicka avbildad som pickaninny-karaktär 
på min julafton!
 
Riktigt bra text om allt detta här
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0