Om vinster i välfärden

Ojdå, vad dålig jag har blivit på det här med att blogga regelbundet. Som de är nu finns det så mycket saker jag vill göra och det känns som att jag inte hinner med hälften. (Dagens I-landsproblem).
 
Här nedanför är jag med, eller jag är inte med på själva bilden för jag kom precis efter att tidningen var där men jag var med under aktionen. Det kom både lyckade och lite mindre lyckade saker ur det är. Men i alla fall tänkte jag få ur mig lite om det här med skattepengar som går till vinstdrivande företag. Vi har idag friskolor, privata äldreboenden och vårdcentraler. Men skattepengar ska gå till de kollektiva, inte till att privatpersoner ska kunna lägga pengarna rakt ner i sin egen ficka. Just friskolor är ju så extremt bisarrt, att vi gör skolan till en marknad! Alla pengar från den offentliga sektorn som går ut till utbildning och vård ska komma tillbaka igen i form av material, mat och personal oavsett om de handlar om undersköterskor, vaktmästare eller lärare. Vi ska bedriva de bästa skolorna vi kan med de pengar som finns. Det är ett sjukt vinstslöseri! Men vi kritiserar detta som system, kom ihåg det. Inget i första hand angrepp på enskilda friskolor, som kan hända att de når upp till kraven, men i längden kommer detta inte att fungera. Det finns också skräckexempel där man har dragit ner på allt för att få ut vinst. Om alla pengar gick till att sätta in fler lärare i kommunala skolor, se till att alla har de bästa lokalerna och göra äldrevårdsomsorgen till den bästa, genom att inte behöva spara in på något för att få ut vinst. Då skulle vi succesivt kunna bygga upp en stark välfärd igen som vi allt mer börjat göra nedskärningar i.
 
Nej tack till vinst i välfärden!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0