Apropå luciadagen

Julbak, presenter, musik, tända ljus, samlad familj och tecknat väntar inom de kommande veckorna. Min sådär stora julkänsla har legat lite som i ide se senaste åren. Troligtvis för att jag har det för bra alla dagar på året! Nu ser jag fram emot allt de där. Röra mig i ett vitt paradis, känna kylan tränga in i de för tunna kläderna. Vara fångad i en lyckodimma och känna mig avskild från allt de jag vill skilja av. Nu är det jag och julen mot världen. Vi tänder ljus, bakar pepparkakor och lyssnar på människor som sjunger sånger i långa vita nattlinnen, ofta ganska falskt. Men vi sjunger med ändå, för nu är det jul! Jag ska ha det bästa jullovet i år, jag ska ha en magisk nyår och jag ska vara sådär löjligt sentimental. För jag kan! Jag ska äta många pepparkakor och någonstans ändå tänka att nu blir jag snäll, jag ska avge nyårslöften som glöms bort och köpa de bästa julklapparna. Jag ska gå in på kvantum som ligger bredvid mannen som fortfarande sitter kvar och köpa något varmt till honom, kanske kan det lätta lite. Någon dag! Jag ska kura ihop mig till ett nystan och när allt återigen blir som alltid ska jag behålla känslan. Sen tar vi nästa år med storm. Varje år börjar vi om, det känns så. Vad ska hända nu? Ska vi fortsätta att se livet som en tävling, en orättvis tävling där bara vissa har möjlighet att vinna eller ska vi fortsätta med julkänslan hela året. Jag håller med Dickens. Julälskaren! Han såg att det inte bara var prat, på julen förändrades mycket av tankesättet hos människor och det borde vi kunna behålla för alltid. Så i år ska jag ta också julen med storm, fira den som jag vill, tänka de tankar jag vill, dricka te istället för glögg. För det är helt enkelt så mycket bättre! Jag ska fira den med de jag älskar och hålla på vissa traditioner för att kunna bryta andra. 2012 var klart bättre än 2011, hur blir 2013? Det finns alltid en spänning kring det. Men jag tror att det kommer bli bra, för jag känner mig större och framförallt: säkrare!

Kommentarer
Postat av: Jan Linderoth

Ja du Bella! Det kommer att bli en fin jul. Eftersom vi alla får vara tillsammans i värmen, eftersom vi kan. Jag är också glad över det, även om julhysterin strider lite mot min syn på världen runt omkring.Och det skildrar du på ditt vanliga kärleksfullt intelligenta sätt. Så vi ses i jul, myser och skrattar men vi har ändå kvar en tanke på hur vi ska hjälpa de svaga, hemlösa och glömda utanför stugknuten.Bara vi inte glömmer. God jul till alla mänskor! Vi ses.

2012-12-16 @ 15:33:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0