En komisk teckningsprocess

Idag har jag haft min första bildlektion på PS, det här kommer nog att bli väldigt bra! Läraren verkar bra och ja jag tror att jag kommer att kunna få ut mycket av det. Idag började vi med att prata om linjer, lärarens syfte och det jag tror han kommer att prata mer om är nog att se bilder som linjer och att vi verkligen tecknar eller målar det vi ser istället för inlärda mönster, detta är väl ganska grundläggande och jag trordde inte att jag skulle få någon som inte delade min uppfattning om att det är ett bra sätt att arbeta på, men ändå, det känns bra att det nog är något han lägger vikt i att lära ut. själva uppgiften då var att gå ut och teckna en linje med det som begränsas av himlen. Alltså bara en enda kontur av hustak, lyktstolpar, träd och flaggstänger precis som de såg ut där vi stod. Jag tyckte inte att jag fick till det här, jag tänkte lite malligt ärligt att, det blir väl lätt. Men i ett sånt litet område som vi var på fick man ju knappt något avstånd till nåt och då var man tvungen att förminska allt för att inte bara få ihop typ två hustak, och det är inte min största sida och har aldrig varit att rita pilligt och smått. Ett tag följde jag nog inte heller uppgiften exakt om en enda linje.
 
Men i alla fall så hade jag tillslut fått ihop en hyffsat okej sån här kontur, då gick jag in och fick uppgiften att i akvarell måla en himmel bakom, så att jag skulle få ett djup i den här enkla platta bilden, jag insåg att min linje var tecknad alldeles för högt upp på papperet för att få någon direkt himmel bakom. Men jag sätter mig ner och målar himmel bakom den lilla bit av papperet som var kvar. Sen så ska vi måla det som är nedanför konturen, alltså så att det blev som en siluett, med en mörkare färg än himlen. Jag blandar ihop en svart av blått och brunt så att jag får lite liv i den och börjar måla. Det roliga är ju att nu har jag massa papper att måla på istället och den här bilden börjar bli extremt tråkig. Alltså har jag lite himmel och massa siluett nu. Jag kände att jag behövde på något sätt rädda den här bilden lite, jag förstår att den här första övningen inte var världseriös direkt, men samtidigt så är jag lite töntig och tänker att det här är första intrycket läraren och min klass får av mig ur ett bildperspelktiv och det hade varit roligt om det inte blir helt katastrof. Så för att det ska hända någonting i min bild, börjar jag droppa ner färg, alltså jag tar massa vatten och låter färgdroppar klättra sig ner för pappret i en linje också låter jag en del av nederdelen av pappret vara vitt. Ha, sådär, väldigt klassisk lite halvt patetisk bild där man ser att jag verkligen strävar efter ett uttryck. Men ändå lite bättre.
 
Min lärare: "Nu ska ni då rita upp en figur, ett djur, en varelse, vadsomhelst, måla den, klippa ut den och klistra den på pappret.
 
...Fan...han menar att jag ska rita direkt ur huvudet och dessutom komma på en figur, vadsomhelst...
 
 
Den här bilden är inte färdig än, jag har min figur kvar. ;) Men får väl se om jag får chans att fota den, så att jag kan visa den här...nu har jag ju satt höga förväntningar på det här ;D
 
Hoppas att ni får en jättebra kväll, det ska jag ha. /Bella

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0