Bokblogg och Murakami...igen

 

      

Hej, kanske jag skulle skriva om en bok. Men jag tycker det är svårt att tipsa folk om böcker och frågan uppkommer alltid, “Ja men vad handlar den om då?”, men för mig är “handlingen” i sig inte lika viktigt som språket och framförallt kanske känslan. Självklart måste det finnas en bra idé, något att berätta, men om det inte kan utföras på ett bra sätt, ja då spelar det ju ingen roll. Just nu läser jag i alla fall Haruki Murakamis bok “Norwegian wood.” Fast kanske vill jag mer tipsa om författaren, Murakami som skriver så otroligt vackert. Jag vill få böckerna till magisk realism. Vissa med mer surrealistiska inslag än andra. Jag har bara läst en bok av honom innan men det är så jag ändå har tolkat honom som författare. Norwegian wood är en ren  kärlekshistoria, men dock en ovanlig sådan och jag tycker i alla fall att det är sällan jag träffar på skildringar av kärlek som inte är rena romcoms. Man säger att det gjorts så mycket om kärlek, men jag vet inte, vad är ens kärlek. Det är svårt att definiera och hollywood tycker inte jag har lyckats. Det är det jag tror jag tycker är så bra med den här historien, den försöker inte kategorisera kärlek eller måla upp vad äkta sådan är, den visar ett förhållande mellan två människor. Visar den kärlek som just de har.  Hans karaktärer är ovanliga, historierna är ovanliga, men han likt några andra få författare besitter förmågan att få mig att tro på nästan vadsomhelst.

 

“Kafka på stranden” är den andra boken jag läst av honom, en helt underbar bok som ni borde kolla upp och läsa!

 

Hoppas att ni gillade min lilla text /Bella

 

Om ni undrar nu över vad det här var för text och kanske också över att den är skriven lite annorlunda än hur jag brukar skriva mina texter hit, kanske. Men framförallt varför jag ännu en gång upprepar mig och berättar om författaren Haruki Murakami. Ja, då är det i alla fall så att jag tänkte dels visa er texten, eftersom jag har som policy att de allra mesta jag skriver, tecknar eller målar hamnar här. Dels för min egen skull så att jag kommer att skapa ett långt arkiv där jag kan blicka tillbaka och förhoppningsvis se en utveckling hela tiden, men också självklart för att jag tycker det är roligt att visa er och hoppas att ni tycker det är roligt att se. Men den andra anledningen till att ni kan se den här texten är för att jag ville berätta för er om min kreativa historie- och svenska lärare som har skapat en jättefin bokblogg till oss som klass i svenskan. Där kommer vi att skriva om böcker vi läser, recensioner, tankar eller helt enkelt bara rada upp boktips. Vi kommer antagligen att få uppgifter i det här sen, vissa specifika böcker vi ska läsa och sådär, men nu fick vi bara börja precis som vi ville och då var jag den andra som skrev en liten text där. Jag kommer antagligen lägga ut det jag skriver där framöver också.

Nu ska jag försöka få tecknat eller målat lite, det var grymt länge sedan och nu kliar det i fingrarna.

 


Kommentarer
Postat av: Gottfrid Jansson

Kafka på stranden är verkligen den perfekta balansen mellan mindfuck och logik. Eller, åtminstone så nära myten om perfektion man kan komma.

Fint skrivet också!

Svar: Ja precis Gottfrid! Och tack, även om texten kändes lite typ hastigt gjord när jag läste igenom den på dagen ;) Jag och Alice har planer om brädspelskväll någon gång, skulle var grymt om ni vill komma båda två.
Isabella Linderoth

2012-09-03 @ 22:04:03
URL: http://gottfridjansson.blogspot.com
Postat av: Gottfrid Jansson

Jag är absolut på!

2012-09-04 @ 16:58:47
URL: http://gottfridjansson.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0