Morgan AdamsÄnnu en sjörövare, det är inte så att jag är besatt av sjöravare och dessa filmer. Men Pirates of the Carribean är bra eller iallafal den första, sedan blir allt för mycket Disney, Kapten Barbossa är en riktigt bra filmskurk men Davy Jones blir, enligt mig bara töntig.
En annan "sjörövarfilm" jag gillar är Cuttroath Island, kanske allra mest när jag var liten. Men såg om den för ändå inte så länge sen och den håller. Det är framförallt Morgan Adams som är intressant, en annan kvinnlig sjörövare. Elisabeth Swann tycker jag är lite mesig. I den här filmen har de lyckats skapa en kvinnlig karaktär som inte har det där typiskt överdrivna feminina. I många filmer måste tjejen alltid vara den som får agera offer också ska den snygga prinsen komma och rädda henne. Här har vi för en gångs skull en kvinna som klarar sig själv utan att vara helt totalt överdrivet "sexig". För det blir ofta  så i filmer, är det en cool tjej måste den också vara snygg och ha lite kläder på sig. Te.x Tarantinos filmer, jag älskar dem. Där ska tjejerna vara så brutala och sexiga som möjligt, han har liksom vänt på könsrollerna och sedan överdrivit det till tusen och det är ju hans grej i sina filmer. Men i cuttroath Island har det lyckats fånga en vodkadrickande pirat, grov och ganska otrevlig. Precis som de ska vara och ändå har det satt en kvinna i huvudrollen och det beundrar jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0