1:väljare 2:väljare, idiotiskt system.

Alla här har säkert stött på tillfällen då detta systemet tagits in, 1:väljare och 2:väljare. När vi var små gjorde vi nästan alltid såhär, alla sprang ut genom dörrarna samtidigt bort mot fotbollsplanen den som kom först blev 1:väljare och den andra 2:väljare. Alla andra ställer sig framför dessa två och i tur och ordning väljer 1.väljaren vem som ska vara med i sitt lag och sedan 2:väljaren...och samma person blir alltid vald sist. Förstår inte lärarna när de tillåter dett att de förebygger mobbningen och utanförskapet. Det har också hänt att gympaläraren bestämt att vi ska göra såhär på en lektion. Var har ens hjärna tagit vägen då, är det inte meningen att vuxna ska vara smartare eller iallafal mindre naiva än barn, att de ska förstå att de inte alltid fungerar som de tror och som de ska i praktiken, i verkligheten. Att det inte är så att alla barn är snälla och att man inte väljer samma person alltid, bara för att den är bäst på den sporten. Det behöver ju självklart inte vara såhär överallt, men eftersom jag kommer från ett litet samhälle där sport är väldigt viktigt skapar ju också sådana här saker att de är de som är duktiga och tycker om sport som blir mest populära, och de som inte gör det ofta blir utanför. Anledningen till att jag ens tänkte på detta nu och skrev detta, var för att jag kollade på idol för några dagar sedan. Där använde de detta, jag vet faktiskt inte hur de valde ut vilka som skulle få välja, såg bara slutet. Antagligen hade de varit bäst i något moment och sedan skulle de få välja vilka de ville ha med i sitt "lag" utifrån deras sångprestationer, men allvarligt för de första har de nog inte ens kunnat bilda sig en så stark uppfattning om detta eftersom programmet inte sänts så länge. Sen är det bara totalt onödigt, att utsätta någon för det här. De är ju inte en fjärdeklassare vi pratar om längre och sedan var det ju den killen som verkar ha minst självförtroende, lite kraftig som blir vald sist. Han fäller repliken "Jaja, man é ju van." Mitt hjärta brister, klarade inte av att se det. Jag undrar verkligen hur man tänker när man istället för att motverka mobbning på ett eller annat onödigt sätt förebygger det.

Vad tycker ni? Ni får självklart säga emot mig. /Bella

Kommentarer
Postat av: Lisa - tecknar

Det där sättet att välja tycker jag i pricip bara var ok när man spelade typ fotboll på rasterna...sv: Vad kul att du är på :D Man upptäcker verkligen sina svaga och starka sidor när man testar!

2011-09-23 @ 13:06:24
URL: http://lisbom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0