Spider Man och Mary Jane


Nu har det blivit väldigt mycket blyerts, men som jag sagt innan är det så skönt och mycket mer avkopplande när man bara behöver använda några blyerstpennor och sudd. Fast snart får jag nog måla igen också. Den här bilden är inte riktigt färdig än, som ni kanske ser på Mary Janes hår och armen som har en halvt onaturlig vinkel. Jag är ändå rätt nöjd med tanke på detta och tror att den har potenial ;). Imorgon åker vi till Felicia i Kalmar, alltså min syster. Så mysigt<3 Men vi ska dock åka klockan halv åtta, på en lördag! Men man kan sova i bilen. ;)
Hoppas alla andra får en bra helg, kommer nog inte bli särskilt mycket bloggande nu då. Men kommer å andra sidan ha både foto och kanske lite inspiration från Kalmar stad, vem vet ;)Fotograferat


Gick ut med kameran och lekte kostnärlig. Nu är de redigerade också. Härligt att göra något jag inte
direkt brukar.


Göteborg, West side story


Nu  kommer några bilder från Göteborg.


Göteborg, 25/9

Lördagen i Göteborg var verkligen jättebra, bilderna lägger jag upp imorgon.
Först körde vi till Kungsbacka och åkte pendeln därifrån till Göteborg. Också gick vi på femanhuset, monki och indiska var första prio efterom de inte finns i varberg, där vi bor. Vi gick där tills de stängde kl.halv 6 då var planen att vi skulle gå någonstans och äta. Mamma oh Elvira hade varit på en indisk restaurang som de sa var jättebra. Så vi tänkte gå dit och trodde att den låg på en gata precis utanför, att man gick genom en sidoutgång. Men vi hittade inte, sen tänkte vi att jaja vi kan ta nåt annat. Men vi måste ju iallafal hitta till operan först, så att vi har koll på det och inte beghöver stressa sen. Då var kl. 6. Musikalen skulle börja halv åtta. Vi trodde att vi visste att bron över gick ut från parkeringshuset, så vi åkte dit. Tillslut efter att ha varit på nästan alla våningar, frågade vi några vi mötte. De förklarade helt rätt, men vi förstod ändå inte riktigt, men förstod att vi skulle ner igen och de sa att vi skulle upp för en rulltrappa, vi trodde att vi skulle över till andra sidan och upp där. Vi frågade en kille som kom in i hissen. När vi sa vart vi skulle försökte han öppna hissen igen och sa "oj,oj. Det är inte här." Också skulle vi ner igen och med hjälp av hans beskrivning hittade vi tillslut rulltrappan och bron. kl var halv 7. Vi gick till operan och insåg att vi inte skulle hinna gå någonstans och vänta på mat och allt. Så middagen vi skulle äta ute förvandlades till sandwich ståendes vid ett litet bord på operan. Haha, men det var ändå självklart hur bra somhelst och vi fick ju shoppa länge.

West side story

Nu blir det göteborg med mamma och min syster, vi ska shoppa, äta ute och sedan ska vi till göteborgsoperan och se musikalen West side story. Det var våran 40- årspresent till mamma. Lovar att ta mycket bilder som kommer upp här sen. /Bella


1:väljare 2:väljare, idiotiskt system.

Alla här har säkert stött på tillfällen då detta systemet tagits in, 1:väljare och 2:väljare. När vi var små gjorde vi nästan alltid såhär, alla sprang ut genom dörrarna samtidigt bort mot fotbollsplanen den som kom först blev 1:väljare och den andra 2:väljare. Alla andra ställer sig framför dessa två och i tur och ordning väljer 1.väljaren vem som ska vara med i sitt lag och sedan 2:väljaren...och samma person blir alltid vald sist. Förstår inte lärarna när de tillåter dett att de förebygger mobbningen och utanförskapet. Det har också hänt att gympaläraren bestämt att vi ska göra såhär på en lektion. Var har ens hjärna tagit vägen då, är det inte meningen att vuxna ska vara smartare eller iallafal mindre naiva än barn, att de ska förstå att de inte alltid fungerar som de tror och som de ska i praktiken, i verkligheten. Att det inte är så att alla barn är snälla och att man inte väljer samma person alltid, bara för att den är bäst på den sporten. Det behöver ju självklart inte vara såhär överallt, men eftersom jag kommer från ett litet samhälle där sport är väldigt viktigt skapar ju också sådana här saker att de är de som är duktiga och tycker om sport som blir mest populära, och de som inte gör det ofta blir utanför. Anledningen till att jag ens tänkte på detta nu och skrev detta, var för att jag kollade på idol för några dagar sedan. Där använde de detta, jag vet faktiskt inte hur de valde ut vilka som skulle få välja, såg bara slutet. Antagligen hade de varit bäst i något moment och sedan skulle de få välja vilka de ville ha med i sitt "lag" utifrån deras sångprestationer, men allvarligt för de första har de nog inte ens kunnat bilda sig en så stark uppfattning om detta eftersom programmet inte sänts så länge. Sen är det bara totalt onödigt, att utsätta någon för det här. De är ju inte en fjärdeklassare vi pratar om längre och sedan var det ju den killen som verkar ha minst självförtroende, lite kraftig som blir vald sist. Han fäller repliken "Jaja, man é ju van." Mitt hjärta brister, klarade inte av att se det. Jag undrar verkligen hur man tänker när man istället för att motverka mobbning på ett eller annat onödigt sätt förebygger det.

Vad tycker ni? Ni får självklart säga emot mig. /Bella

Morgan AdamsÄnnu en sjörövare, det är inte så att jag är besatt av sjöravare och dessa filmer. Men Pirates of the Carribean är bra eller iallafal den första, sedan blir allt för mycket Disney, Kapten Barbossa är en riktigt bra filmskurk men Davy Jones blir, enligt mig bara töntig.
En annan "sjörövarfilm" jag gillar är Cuttroath Island, kanske allra mest när jag var liten. Men såg om den för ändå inte så länge sen och den håller. Det är framförallt Morgan Adams som är intressant, en annan kvinnlig sjörövare. Elisabeth Swann tycker jag är lite mesig. I den här filmen har de lyckats skapa en kvinnlig karaktär som inte har det där typiskt överdrivna feminina. I många filmer måste tjejen alltid vara den som får agera offer också ska den snygga prinsen komma och rädda henne. Här har vi för en gångs skull en kvinna som klarar sig själv utan att vara helt totalt överdrivet "sexig". För det blir ofta  så i filmer, är det en cool tjej måste den också vara snygg och ha lite kläder på sig. Te.x Tarantinos filmer, jag älskar dem. Där ska tjejerna vara så brutala och sexiga som möjligt, han har liksom vänt på könsrollerna och sedan överdrivit det till tusen och det är ju hans grej i sina filmer. Men i cuttroath Island har det lyckats fånga en vodkadrickande pirat, grov och ganska otrevlig. Precis som de ska vara och ändå har det satt en kvinna i huvudrollen och det beundrar jag.

Plugg vs mysHjälp, massa plugg. Hade med mig nästan hela innehållet   Nu har jag iallafal tagit på mig tjocksockar och ska läsa i
från mitt skåp i min väska idag. Man ser ju lätt att jag först     min braiga bok. Kommer nog komma upp en
spridit ut allt över sängen, suttit en stund och pluggat        recension på den så småningom också. Hejdå nu ska jag 
ordentligt. Sedan lagt mig ner med So- boken en stund,     strunta i allt som har med skolan att göra en stund och
men halvt somnat ifrån, hihi.                                            bara mysa. /Bella

The Ark

http://www.youtube.com/watch?v=xQykl08P1-E&feature=player_detailpage

Jag dör! Sitter och tittar på klipp och gråter, samtidigt som jag känner mig väldigt töntig för detta. Men det är ju så fint! Jag har lyssnat på The Ark så sjukt länge kan varenda rad i alla låtar. Nu ska de sluta, jag kommer aldrig någonsin att få se The Ark igen, önskar att jag var i Stockholm på deras allra sista konsert.  Det roligaste som finns är att gå på en The Ark konsert. Min syster sa det att,  "visst det finns annan musik som jag gillar och som kanske är minst lika bra. Men jag har aldrig så kul som när jag går på en The Ark konsert." Nej, det är ju de, man kan verkligen sjunga med i allt! Jag älskar att höra de första tonerna i en låt och veta precis vilken de ska köra eller på mellansnacket kunna avgöra vilken de ska spela nu och jag säger det inte bara för att det ska låta snyggt, låtarna betyder något för mig, de gör verkligen det. Jag struntar  i att det låter töntigt och kliché, när Ola står med sina vingar och hängslen på scenen och pratar och sjunger om att man ska vara precis den man vill vara, att man ska följa sitt hjärta och om att vi själva ska förmedla något. Det känns som om han talar rätt till mig.Elisabeth Swann (Keira Knightley)Den här gjorde jag igår, den blev bra. Men kanske inte jättelik.

Will Turner (Orlando Bloom)

Jag har på något sätt fastnat i att göra bilder, i "serier" som alla de här akvarellerna med scenmotiv. Nu verkar jag ha snöat in på blyerrtsteckningar av kändisar, från Pirates of the Carribean. Kommer nog göra en på "Miss Elisabeth Swan" också.
En ny novell

Den här novellen har jag skrivit för att lämna in till svenskan. Ni kanske har märkt att jag aldrig har titlar på mina noveller, det tycker jag nästan är det svåraste, men jag får försöka blii bättre. Hoppas ni gillar den här, jag är sådär nöjd själv. /Bella

 

Minna låg på mage i sängen med sina smala ben rakt upp i

luften. Många brukade berömma henne för de benen, de långa slanka benen. Lagom muskulösa efter flera år av fotbollsträning. Klasskompisarna brukade säga att, ”Du måste bara söka till Top modell, du är så sjukt snygg. Jag hade så velat ha ditt hår.” Sedan gav Minna personen ett tugummi från påsen hon hållit precis synlig bakom sin rygg för den andra blonda tjejen

”Okej, tjugofemte oktober”, Minna började läsa och som vanligt när hon gjorde det tog hon på sig en nasal alldeles för förställd röst.

Kära dagbok

Jag är så förvirrad, jag är kär i Robin. Verkligen störtkär, men jag är så ful. Jag duschade inte efter gympan idag heller, vågade inte, ville inte. Blickarna som riktas mot mig är så olidliga,

olidliga, är hon från sjuttonhundratalet, eller. Låter som typ, vad heter han... ååå, den där killen. Han som blev så känd, han skrev typ teatrar eller nåt.” Mimmi suckade och höjde handen och puffade till håret.

”Tyst nu! Han hette Shakespeare förresten, din idiot. William Shakespeare.” Elin drog ut på andra halvan av Shakespeare och betonade på fel ställe så att det lät som Shakesp-ear.  Minna återupptog sin läsning med samma nasala och samtidigt monotona röst.

inte värt det, inte värt att de ska peka och viska och skratta tyst för sig själva. Sedan går de ut stänger dörren. I mörkret står jag kvar, bakom en bänk, med krokar högst upp. Där står jag med bara mina byxor. Eftersom de tagit min tröja. Den var ny, min favorit. Jag var tvungen att gå i bara bh och byxor till klassrummet, min mage stack långt utanför byxorna. Detta såg jag i spegeln och visste var sant, därför skulle de skratta åt mig, som de alltid skrattade åt mig. ”fula Lisa.” ”tjocka Lisa, konstiga Lisa.”

Därför duschar jag inte på gympan. Det är mycket jag inte gör. Jag försöker att inte äta, jag går inte i korridoren i skolan, jag går aldrig utanför klassrummet på rasten och jag säger aldrig någonsin emot någon av de populära igen.

Ordet ”någon” var hårt understucket med pennan.

”blabla, det här vet vi ju redan. Hon ska berätta om när Alex la ut en bild av henne på snyggast. Se  och  länka till Facebook, och det där. Stackars lilla Lisa, sa ju bara till Alex när han var så elak och tog Linus väska.” Minna vek sig dubbel i sängen åt sina egen ironi.

”Jaja, nu fortsätter vi. Hoppa fram några sidor. Jag kan läsa.” Elin sträckte sig efter den svarta anteckningsboken med texten diary prydligt inramat av en guld ram och under det Lisa <3 Robin inristat med blyerts. Robin var en idiot, klassens klart snyggaste kille, och populärast, men än dock en idiot. En gång på Geografi lektionen hade han frågat om Europa, ”är det ett sånt där stjärnsystem, eller.” Men Elin trodde att han gjorde sig dummare än vad han var

Kära dagbok

Även om Mimmi, Elin och Minna varit de som fått mig att gråta i timmar efter skolan. Så är de så vackra, Minna med sina långa ben, Elins alldeles röda hår och Mimmis ögon. Mimmi har alldeles knallgröna ögon, det kliché artade uttrycket att ”man skulle kunna drunkna i dem.” Har jag aldrig tyckt om, men nu känns det ändå precis rätt, det känns faktiskt som de enda ord man kan använda för att beskriva dessa magnifika, ögon.

Mimmi gick nu ända fram till spegeln och spärrade upp sina ögon och stirrade in i dem.

Jag vill inte bara vara som dem, jag vill vara dem. Jag vill kunna gå fram till vilken kille i klassen som helst och krama dem, jag vill vara snygg och ytlig, kunna vara den snyggaste tjejen i klassen som dejtar den snyggaste killen i klassen, ROBIN!

Minna som varit tillsammans med Robin i två månader nu suckade högljutt och drog sina långa naglar över sitt ben.

Elin hoppade fram ännu några sidor.

Kära dagbok

Minna, Elin och Mimmi är så fantastiska, idag skällde de på en lärare, det skulle jag aldrig våga. De tyckte att vi skulle få välja grupper till ett arbete, istället för att han skulle göra det åt oss. Jag fick självklart svaret att de redan var för många, när jag frågade någon ´” Men ändå, att de vågade säga till Magistern.

Sedan ännu ett hyllningstal om flickorna, hur vackra, modiga och bara helt perfekta de var.

Lisa bläddrade fram till sista sidan, ivrig av att få höra mer smicker och beröm.

Kära Elin, Minna och Mimmi

Nu sitter ni i ett rum och läser den här ”dagboken” antagligen hemma hos någon av er, kanske hos Minna. Där var jag än gång på kalas. Jag höll på att kräkas redan i trean när jag märkte hur du hade det där. Ett mycket konservativt hem där dina föräldrar kom och högtidligt tog oss i hand vid dörren, sedan när alla bara ville leka kom det in med hembakta bullar, tillsammans båda två. De tog inte själva de bara stod i dörröppningen och såg på medans vi åt. Om ni inte förstått det än, så har jag drivit med er totalt, tror ni verkligen att jag är så dum att jag lämnar framme en bok som mycket tydligt är en dagbok, när jag visste att ni skulle in i klassrummet. Skulle jag vilja vara som er. Visst jag är ful, tjock och totalt impopulär. Men det är ni som är onormala, ni tror inte att det finns något annat än utseende och pengar. N kan inte överhuvudtaget förstå de som är eller tycker ens lite annorlunda än er själva. Ni har antagligen legat och kråmat er över min avundsjuka, men jag säger bara att jag skulle aldrig någonsin vilja vara de minsta lik er. Den här dagboken skrev jag till er, för att ni skulle hitta den. Men allt, förutom denna sida är total lögn.

Ps: Du skulle aldrig kunna bli modell Minna, du har alldeles för ful näsa.


En fotölj

I en fotölj, i ett rum, i en lägenhet i Göteborg, i Sverige, i Norden, i Europa, i världen, i universum. När man tänker såhär känner man sig otroligt liten. En oroväckande tanke, men ändå på ett sätt skönt. Just nu känner jag så. Det finns liksom bara jag. Allt detta finns utanför, men det behöver jag inte tänka på, jag vet att det finns, men här är bara jag. Inne i mig själv och som ett litet surr i bakrunden hör jag människor jag älskar. Spelar ett spel, skrattandes, tillsammans. När jag sitter här och känner mig liten, så vet jag att jag inte är ensam. Omringad av underbara människor och idag känns det som att jag faktiskt insett att jag har både otroliga vänner och en fantastisk familj. För jag har redan kommit fram till att man behöver båda, när jag sitter tillsammans med  den, i ett rum, i Göteborg, i Sverige, i Norden, i Europa, i Världen och någonstans långt borta det ofattbara Universum, men detta är inte tillfälle att fundera över exstensiella frågor, nej nu är tiden att bara leva i ett rum, i en fotölj.

Lite brist på inspiration

Det har blivit dåligt med inlägg nu, men jag känner att jag inte varit så inspirerad. I den här bloggen ska ju det jag målar och skriver vara i fokus. Men skolan har börjat och läxor, plugga till prov och inlämningsuppgifter måste göras. Jag har tänkt i princip varje dag "att idag ska jag iallafal göra nåt riktigt kreativt." Efter att ha suttit och pluggat i nån timme, så blir jag lat och tänker "ää jag gör nåt imorgon, kollar Facebook nu." Det är inte det att jag inte vill, men det blir verkligen inte av. Jag tänker inte lova att jag har gjort något imorgon, för som sagt är det inte helt säkert. Men troligtvis kommer jag iallafal börja på nånting. Sedan har jag en novell på gång också, den ska ut här. Men än så länge är det bara början. Dett är också en svenska uppgift, skriva en novell på 1000 ord, hur ska jag klara detta! :S Jag är inte precis kortfattad av mig ;) Nu kommer snart en vän till mig också ska vi myyysa, dricka tee (vi dricker typ alltid tee) och kolla på True Blood. :)

Jack Sparrow (Johnny Depp)


Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min blogg

RSS 2.0