Fånga dagen

Den här veckan har vi skal -projektet i skolan. Alltså skola arbetsliv. Det innebär föreläsningar om hur det är att arbeta på olika arbetsplatser. Känner verkligen ett stort frågetecken för vad jag vill jobba med. Det är väl inget jag måste tänka på än, men man gör ju det. När vi var små frågade alltid föräldrar, lärare, syskon eller den snälla tanten bredvid man lånade socker av. "Vad vill du bli när du blir stor." I mitt fall var det väldigt länge skådespelare. Jag visste nog inte riktigt vad detta innebar, men det skulle jag bli! Nu kan fortfarande människor ställa samma fråga och vi ska ha en aning om svaret, ett rimligt svar. Visst för vissa är det rimligt att bli skådespelare, men just de talangerna har nog inte jag. Iallafal så vet jag inte alls, jag har liksom lite tappat den där strävan och den naiva sidan hos mig själv. Att bara få drömma. T.ex är det inte alls rimligt att jag skulle kunna leva på konst, på att göra det jag älskar. Jag ska självklart inte släppa detta i första taget, men saknar ändå det där med att bara veta att, jag ska bli skådespelare, astronaut, kostnär eller brandman, att slippa veta att förr eller senare måste man ändå ha ett jobb och det kanske också blir just det, bara ett jobb. Det är så skrämande att inte veta någonting om vem man kommer vara eller hur livet kommer se ut. Men ändå måste man fatta en massa svåra beslut som kan avgöra detta. Nej, kanske skulle jag satsa på skådespelare iallafal. Bestäma mig för det och komma till hollywood, eller också fattar jag pennan och gör det jag vill utan att tänka så mycket. Bara leva.
Carpe diem

Kommentarer
Postat av: Julia

Så bra :'D Då var jag inte helt borta när jag skissade upp den :'3 Fin blogg du har.

2011-10-12 @ 19:33:45
URL: http://devined.blogg.se/
Postat av: Nathalie

nämen vad roligt med en från varbergs trakten:D jag är varbergare! och du jag tycker du absolut ska välja estet, hoppas du får Bernie eller Majsan som bildlärare:) själv gick jag teater:)

2011-10-12 @ 21:43:24
URL: http://liborius.devote.se
Postat av: Lisa - tecknar

Tack :D Vad roligt att du gillar den!

2011-10-12 @ 22:01:49
URL: http://lisbom.blogg.se/
Postat av: Nathalie

ja jag älskade estet:)

2011-10-12 @ 22:20:01
URL: http://liborius.devote.se
Postat av: Anonym

Tack! :)

2011-10-13 @ 07:07:01
URL: http://twosweetthings.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0