Främlingsfientlighet

Det sverigevänliga partiet

Sverigedemokraterna är ett sverigevänligt parti som eftersträvar en hög grad av gemenskap och samhörighet i samhället. Vi önskar oss ett varmare samhälle där människor känner trygghet och visar omtanke genom att ta ansvar för varandra. Ett sådant samhälle byggt på samhörighet är en förutsättning för en gemensamt finansierad välfärdspolitik, låg brottslighet och en fungerande arbetsmarknad. Partiet ser därför med stor oro på den splittringspolitik som de andra partierna bedrivit de senaste decennierna. Det är en politik som segregerar allt mer och har gjort att det växt fram stadsdelar avskärmade från övriga samhället. Vår politik syftar istället till att ena och sammanföra människor kring gemensamma grundläggande värderingar med en gemensam syn på jämställdhet, yttrandefrihet, demokrati och på vad som är rätt och fel.


Ansvarsfull utrikespolitik

Vi vill förbättra invandringspolitiken genom att resurser inriktas på att hjälpa människor på plats i sina hemländer istället för fortsatt massinvandringspolitik. På det sättet kan vi rädda fler liv, komma tillrätta med splittringen och utanförskapet i samhället samt frigöra ekonomiska resurser i statens budget till förbättrad välfärd och omsorg.


Vad händer egentligen!?

Jag har tidigare visat mina åsikter här och nu kände jag att jag behövde skriva en del om rasism, främlingsfientlighet och då också Sverigedemokraterna, vilka jag tycker förknippas med dessa begrepp. Texterna ovan är tagna från Sverige Demokraternas hemsida. Den första med en väldigt idyllisk bild med två svenska barn på landsbygden som har varit och fiskat, i kombination med texten nedan om att vi ska ena folket och ha ett tryggare samhälle får mig att vilja kräkas. Kärnfamiljen är uppenbart viktigt för dem, men jag tycker rent ut sagt att det bara är "bullshit" ska vi aldrig börja tänka nytt och sluta vara så konservativa. Jag ser inget problem med ett mångkulturellt samhälle, jag ser möjligheter, möjligheter att öppna upp för ny idéer och tankesätt och då kanske vi också kan uppnå den jämlikhet som Sverige demokraterna så fint säger att, ja, jämställdhet är det vi strävar efter i detta partiet. Men jämställdhet och trygghet hur ska vi då uppnå det, "ja, vi kastar ut alla invandrare (det är ju dem som begår alla brott, det vet ju alla) också sen säger vi att det vi vill är ju att hjälpa alla invandrare i sina hemland, så att dem får det så bra som möjligt." Detta tycker ju inte jag då är "jämställdhet" betyder inte det att alla är lika värda, att vi ska behandla alla lika. Men vänta lite nu, vi säger samtidigt att vi ska kast ut invandrare, och varför, för jo, det är inte lika mycket värda, dem kan vi kasta ut så att pengarna räcker till viktigare saker. Snacka om dubbelmoral. Det jag tycker sägs i den andra texten sammanfattningsvis är ju egentligen att Sverige är ett land för svenskar, de ska inte komma några andra och tro att vi ska försörja dem. Vi har egna problem i Sverige som är viktigare och budgeten räcker inte till, så tyvärr ni är inte välkomna.

Herregud vad händer egentligen, när började vi utesluta vissa människor, säga att vissa är mer värda än andra. Tyvärr har vi nog alltid gjort det och innan vi lyckats se utanför vår egna lilla bubbla, resa oss från tv-soffan och faktiskt se världen som den är , innan det kommer vi heller inte att sluta. vi kommer vara så blinda så att vi släpper in ett parti som Sverigedemokraterna i riksdagen, inte accepterar människor som de är och inte slutar stirra oss blinda på hudfärg, religion och kön och sedan dömer utifrån fördomarna som finns där, vi måste se människan bakom och titta lite längre än vår näsa räcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0