Tre recensioner

Jag har ju berättat att jag älskar att skriva och ett annat intresse jag har som hör ihop med det är att Läsa. Igår funderade jag över vilken som är min "favoritbok". Jag kunde faktiskt inte avgöra vilken som är den allra bästa boken jag läst, men jag kom med en gång tänka på tre böcker som alla på olika sätt berört mig och fått mig att på samma sätt som när mman var elva och läste Harry Potter resa till en annan tid och plats, inte ens kunna slita sig från boken när man är tvungen att sluta läsa, utan också då tänker man på vad som kommer hända näst. "Vad är det som göms i Gringotts valv." och "Vad ska de göra med Draco Malfoy, som förstör allt." Jag tänkte berätta lite om de tre böcker för er, om ni har läst böckerna kan det bli en rolig läsning och igenkännande annars mycket bra boktips.Lilla stjärna: John Ajvide Lindqvist bemästrar förmågan att få de mesta orimliga händelser att verka fullständigt vardagliga, en egenskap inte helt olik Stephen Kings. Den här boken börjar med ett ovanligt barn, ett barn som tar sin första rena ton som spädbarn. Hon har en förmåga att sjunga helt rent och härma all musik hon hör. Barnet växer upp i en källare, isolerad från omvärlden. Av sin bror får hon namnet Therese och tillsamans ger de sig iväg. Ett ovanligt barn från början till slut, hon uttrycker inga känslor överhuvudtaget. På ett ppoesi forum hittar hon andra, andra speciella ungdommar och tillsammans drar de igång en serie händelser som börjar med en hämnduppgörelse och slutar med allsång och kaos.
En komikers uppväxt: Boken handlar främst om Juha, en kille som desperat strävar efter att bli någon i klassen. Eftersom ham inte är bra på något annat än att vara rolig utser han sig själv till "klassens clown." En Komikers uppväxt är en smärtsam och klockren skildring av mobbning och innehåller delar alla kommer känna igen sig i.  Juhas kompis Jenny, Jenny som ställer upp för Juha och är en mycket sympatisk karaktär, ignoreras så fort Juha får chansen att hänga med de "coola"  i skolan och man lider så oerhört mycket för hennes skull, samtidigt som man förstår Juhas problem att han kommer att klassas som nörd och idiot om han är kompis med Jenny. En bok som man skrattar och gråter åt om vart annat.


Boktjuven: Denna författare med sitt poetiska språk har fascinerat och fängslat mig vid hans bok boktjuven. Markus Zusak har istället för att beskriva de antesemitiska hatet mot judarna och deras hårda liv under kriget, skildrat en tysk familj som dessutom gömmer en jude i källaren och använder en annorlunda berättarteknik med döden själv som berättare.

Kommentarer
Postat av: Niles

Sv: Samma här - har varit sol i hela 5 minuter...

2011-07-25 @ 21:03:45
URL: http://dirtyhome.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min bloggRSS 2.0