Thåström <3

Sitter på mitt rum i min soffa och lyssnar på thåström, "över sundet" så sjukt vackert! I mars blir det konsert med honom också :D <klicka på länken och lyssna på låten, helt underbar.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WyDG-qDY74Y

Gott nytt år allihopa

Hoppas ni får en riktigt bra nyår!!! /Bella


.

Nu ska vi äta god middag och fira min syster på hennes födelsedag.Målat

Nu var jag färdig, jag blev ändå rätt nöjd. Men den ska beskäras lite, som den första ungefär, lite av det i vänstra hörnet ska bort.

Nu blir det att måla! :)


Min jul

Nu lovar jag att börja blogga igen efter min paus över jul. Den har förresten varit helt underbar! Mycket idylliskt i ett litet rött hus mitt ute i skogen, utanför mängder av snö på ett sätt som aldrig blir nere i söder, i Varberg där jag bor, träden var helt täckta av snö, varje dag var det bara några minusgrader och solen sken och lyste upp vinterlandskapet så att det kändes som det närsomhelst skulle komma ett troll eller en väte gående på den öde grusvägen. När man vaknade på morgonen i det lilla rum i ladan som byggts för gäster sprakade en eld i kaminen. Går man kommer in i huset finns det vaniljbullar och mjölk att fika innan frukost och är man en av  tre som är uppe tidigt kan man vara säker på att få spela en bizmark (ett kortspel, där man måste vara precis tre stycken.) Julafonsmorgonen var verkligen helt magisk, jag och mina systrar gick ut med en spark och ett par längdskidor. Solen sken precis så som jag beskrivit, alla var glada, vi skrattade, bytte vem som åkte skidor, skjutsade på sparken och den som blev skjutsad omvartannat.

Vi fotade också, men tyvärr har jag inte tillgång till dem nu, men jag ska försöka lägga in dem senare i veckan.

Jag är också väldigt, väldigt  nöjd med mina julklappar, både de jag fick och de jag gav bort. En julklapp som var helt sjuk, var en biljett till musikalen "Jesus christ superstar" med Ola Salo i huvudrollen! Detta är i Stockholm och jag ska dit med mina underbara systrar. Vi kommer att få resan och hotellet som i födelsedagspresent.

Eftersom jag inte önskat er en god jul innan kan jag bara säga att jag hoppas ni haft det riktigt bra och önska er ett riktigt gott nytt år!!!

Norrland och vinter <3

Nu  är det mindre än en vecka kvar till julafton och ska vi snart upp till norrland igen, till Camillas släkt. Sjukt mysigt, hoppas bara också att det har snöat tillräckligt så att det går att åka slalom. Annars blir det dubbelt så mycket längdskidor ;)


Äntligen en ny teckning

Nu har jag äntligen ritat igen, den blev sådär, kanske lite rörig. Men helt okej, ni får gärna skriva vad ni tycker. Både bra och dåligt.


Muminhuset av pepparkakor
Lucia, utmattande, men väldigt kul

Hade en väldigt bra dag igår, stressigt men kul. Vi var på tretton olika ställen plus sen kyrkan och "lussade" för! Idag är jag hemma från skolan, lite sjuk... igen. Men också väldigt trött sen igår och ont i ryggen och nacken av att stå så mycket, kände att jag behövde vila en dag. Nu har jag tagit en alvedon och bestämt mig för att bli piggare och göra ett pepparkakshus med Camilla. Huset ska föreställa "muminhuset", hehe.

.

Känner mig så tråkig  som inte har bloggat nu i helgen. Helger borde ju vara då man har tid att göra saker och domumentera sin dag. Men den här helgen har jag verkligen inte hunnit med bloggen. Men nu kan ju berätta lite av vad det är jag har gjort. Igår var jag hemma med mina syskon, (bara felicia som fattades. :( ) Men det var faktiskt väldigt mysigt, eftersom mina föräldrar skulle iväg så såg jag och Elvira till att vara hemma för att "passa" Melvin. Vi hyrde två filmer, köpte godis och lagade god mat. Supermys!

Idag har vi med lucian rest runt på våran "turné", turné haha vad proffsigt det låter. Men vi har rest runt med en stor buss på ålderdomshemmet här, i kyrkan, en blomsterhandel o.s.v riktigt kul och det kändes som att vi blev väldigt uppskattade på många ställen. Fick blommor och presenter och allt. På ålderdomshemmet var det väldigt roligt, vi hade en bra publik. Många grät och skrattade och klappade i händerna. Det har varit en väldigt bra dag och på Tisdag ska vi till ännu mer ställen och på kvällen blir det en julkonsert med lite andra körer i kyrkan.

Den övriga tiden har jag pluggat och pluggat, suck.

Ensamhet är bara bra om man har ett annat val också

Ute är det kallt, blåsigt och den värsta snö som finns, snöblandat regn. Men här sitter jag opåverkad av elementens krafter, med glögg och pepparkakor, lyssnar på soundtracket till Lejonkungen, jag planerar att skriva och ute är det kallt.
Jag kan verkligen uppskatta sånna här små saker och ibland vet jag att jag älskar så mycket att vara ensam, både psykist och fysiskt. Jag är ensam i mina tankar och gör precis vad JAG vill, men också min kropp är ensam, inga mäniskor runt omkring mig, men några minuter senare hungrar man efter sällskap igen och sätter sig i soffan, tittar på tv med sin underbara familj och tar hunden i knät.

Nu slipper jag frysa! :D

Den här underbara "filten" fick jag av mamma som en liten present när hon kom hem från Kalmar (hon hälsade på min syster.) Jag går ALLTID runt och fryser överallt, så den kommer verkligen komma till användning. Har vääldigt mycket den här veckan, som nästan alla mina veckor nu och tyvärr blir mitt skapande lidande, det jag vill göra allra mest, måla och skriva hinns inte med så mycket som jag önskat. Imorgon ska jag spela DM i bowling och nu måste jag plugga till NO-provet på torsdag. Ha det bra/Bella
ps. inte direkt viare kvalite på fotot, men ni fattar grejen iallafal ;)Till min fina gammelmormor <3

Igår firade vi min gammelmormors födelsedag, med ett mysigt restaurang besök med väldigt god mat. Jag hade målat ett porträtt av henne, som jag gav till henne.
...

Nu får ni en bit till på novellen jag håller på med, vissa av er har förhoppningsvis redan läst det jag la ut för länge sen, men läger ut hela igen så att man kan läsa från början om man inte gjort det. De som har läst det första kan ju bara bläddra ner dit de var ;) Den är väldigt oredigerad nu och ganska långt ifrån färdig, men tänkte att det kanske kan va lite kul att liksom följa den under mitt arbete, se vad jag ändrar på och sånt och hur "den växer fram"... jag vet inte riktigt, men här har ni den iallafal...
En inandning, en utandning, upprepa detta två gånger, öppna dörren. En dag som alla andra, men ändå så unik. Känslor och reaktioner. Vet inte längre vad som är rätt eller fel, vad som är hon och inte. Intryck, för mycket intryck. Varför måste vi leva i en värld där allt har sin plats, där människor har sin plats. Det förväntas saker av en och allt hon egentligen vill är att kunna vara precis sig själv. Hon har alltid tänkt på sig själv som en stark person, en som inte ger efter för grupptryck. Men vad händer varje dag då, varför måste hon tänka efter innan hon säger något, kommer hon låta för duktig nu, eller kanske för dum, ska hon inte bry sig om att hon inte alls tycker som de andra, ska hon påstå att hon inte vet när deras lektion börjar när någon frågar, för att inte låta som en nörd som kan schemat utantill.   Hon blev tyst, det var lättast så. Hon blev den som hon alltid föraktat, den delen hon föraktat hos sig själv. Den som tar lättaste utvägen, den patetiska som sätter sig längst bak, kan alla svar, men ger inga. Den fega, man eller mus, mus, råtta, råttan.     En inandning, en utandning, upprepa detta två gånger, öppna dörren. En dag som alla andra, men ändå så unik. Idag skulle det äntligen hända. Det hade känts som om hon drömde när hon, flickan, flickan som alla andra, men ändå så unik för en vecka sen förstått att Tony kände på samma sätt för henne, som hon för honom. Flickan hade snabbt nypt sig i armen för att förstå att det inte var en dröm. De hade träffats nästan varje dag sen dess och nu skulle de visa det öppet, äntligen tänkte flickan, i skolan bland folk, för alla. Det var från denna dag officiellt, imorse hade hon ändrat sin status på Facebook, från singel till, i ett förhållande. Det viktigaste. Då var det sant. Två flickor, som alla andra, Fatima och Jessica sprang mot henne. En tjej från parallell klassen passerade samtidigt och flickan knuffade undan henne med sin väska, hon skrattade, väskan var köpt i Thailand för två veckor sen, Det stod Louis Vuitton på den. Råttan, så brukade de kalla tjejen som gick förbi, hon såg ut som en råtta. Pytteliten haka med en uppåt näsa som kunde betraktas som en nos. På en råtta exempelvis. Fatima kramade henne och tog tag i hennes armar och började hoppa upp och ner. Flickan spillde ut sitt kaffe hon tidigare köpt i kaféet.   Hon tycker inte om kaffe.                                                                       

***

Koncentrera dig, okej andas in, andas ut. En gång till, titta rakt fram. Hon fattar inte att hon var tvungen att göra detta. Hennes lokalsinne hade alltid varit, vad hade det varit egentligen, ingenting, hon hade alltid undrat, om man skulle titta in i hennes hjärna, vad skulle man få se. ”Oj, där brukar lokalsinnet sitta på de flesta människor, på de normala människorna, men.. nej just det, det var ju inte du, för där finns ingenting. Ett stort svart hål.” En gång när hon var tio hade hon blivit hem körd i en lite elbil som de som rensade de kommunala rabatterna framför hyreshusen körde runt i. Hennes klasskompisar hade lämnat henne ensam och självklart hade hon lyckats tappa bort sig i det lilla bostadsområdet. Alltid när hon berättade historien försökte hon hålla en viss ironi till sig själv, men fortfarande skämdes hon lite, hon sa ofta att de nyss flyttat till det området, fast egentligen hade de bott där i tre år. Hon förbannade sig själv för att hon inte lyssnat mer på gympalektionerna under orienteringen, när hon satt med sin Iphone och försökte lista ut vad som var upp och ner på kartan den visade. På radion spelade någon modern techno skit och hon slog på den i desperata försök att stänga av. Men nu var hon på väg, bakåt och kanske också framåt, kanske skulle hon kunna gå framåt. Minnena låg som en väg, en väg som hon skulle tillbaka till, en väg som hon hela tiden åkte förbi. Allt var likadant, hon såg sig själv i  sina syskonbarn, men hon såg de som gör illa också och de som bara är. Barnen var små och strax skulle de vara tvungna att välja väg eller väljas. För det är ju så, andra väljer åt en, väljer vilka som är något och vilka som inte är det. Hon lyckades ta sig ur det, men nu när hon satt där påväg till en klassisk, töntig klassåterträff, inte så stor grej insåg hon att hon aldrig hade helt släppt det, hon trodde att hennes lyckliga liv, var bevis på motsatsen, men ens barndom är det viktigaste och skulle hon inte haft den hon hade, skulle hon fått det hon överallt annat ville ha då ” att vara någon”, skulle hon antagligen inte varit något nu. Men glömt och förlåtit, kommit över. Nej det hade hon inte.

***
“Fantasi rullar vi runt bland mjuka kuddar, fantasi.” Flickan, som är en kvinna som heter Ida sjunger högt med i texten och minns 80- talets forna glans. En verklig nostalgitripp, det var väl det hela den här kvällen handlade om. Minnen.                                                                        

***

Jag skriver om feminism och socialism. Målar tavlor när jag har lust, älskar litteratur och drömmer om att bli författare och konstnär på samma gång.
Välkommen till min blogg

RSS 2.0